Investește în TINEri!

E ciudat cum am așteptat vara asta un an întreg, cam la fel cum le-am așteptat pe ultimele 3 și cum au trecut toate foarte repede, numai cât ai clipi.

Eram în anul I de facultate când am văzut postarea prin care se căutau voluntari pentru Tabăra din pridvorul satului. Țin minte că așteptasem vreo două luni până să primesc un răspuns însă în momentul în care am fost acceptat in echipă, am simțit că vara aceea de atunci, nu avea cum să fie pierdută. Și nu a fost.

La fel că și Nemțișorul, la fel ca și întâlnirile cu tinerii, Tabăra asta te face om mare, îți dă lecții pe care uneori poate le vezi sau auzi zi de zi dar pe care le înveți de abia când ajungi într-un sat uitat de lume și vezi bucuria copiilor de acolo, “că a venit cineva de la Iași să îi vadă”.

Te face om mare pentru că te pune la treabă, la dat tot ce ai tu mai bun, te pune să te implici și să faci parte dintr-o echipă și să înveți la rândul tău pe alții. Dar poate ce e cel mai important, Tabăra din pridvorul satului leagă prietenii, te pune sa cunoști oameni noi și să interacționezi. De 3 ani, merg prin diferite sate, cunoscând sute, poate mii de copii și totodată sute, poate mii de povești de viață diferite. E ciudat sa te gândești că un copil de 7 ani poate avea o poveste interesanta de viață, nu? Nu e ciudat. Nu atunci când vine în tabără cu înca doi sau trei frați mai mici, el având grijă de toți și spunandu-ți la sfârșit de tabără că mâncarea pe care a mancat-o acolo a fost cea mai bună mâncată de el vreodată.

Nu mai e ciudat sau amuzant nimic atunci când vezi copiii că se bucură de faptul că cineva de la Iași a venit să îi vadă și să facă tabără la ei in sat. Ca și voluntar, îți tresaltă inima de bucurie când primești biletele, scrisori, desene pline de mulțumire și gânduri pe care puștii ți le transmit, rugandu-te să vii și la anul.

Pentru mine, Tabăra din pridvorul satului rămâne un proiect pe care îl voi iubi mereu, voi iubi momentele acelea pe care le ai cu voluntarii, la ședințe sau la activități, voi iubi mereu fuga aceea obositoare dar într-un fel plăcută, știind că nu e in zadar și voi iubi mai ales oamenii, preoții, organizatorii, echipa din spatele proiectului, eroii copiilor din satele prin care mergem. Investim în noi dar investim și în tineri, dovada sunt cei 220 de voluntari, acea mare de oameni galbeni care au fost, sunt și vor fi super eroii taberelor.

Însă ce e cel mai important, la sfârșit rămân amintirile și prietenii pe care ți-i faci. Rămân zâmbetele și promisiunile că vara viitoare vei merge in mai multe tabere și că vei da și mai mult.

Suntem “împreună pentru tineri” și tocmai asta ne face puternici și buni, iubitori și dornici de implicare.

Leave a comment

Start a Blog at WordPress.com.

Up ↑